Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
2151 Fót, Fehérkő út 8. +36 30 907 25 06
8000 Székesfehérvár, Bárándi u. 13. +36 30 013 38 28
ertekesites@drongo.hu - szekesfehervar@drongo.hu
Házhozszállítással kapcsolatban keresse kollégáinkat! Házhozszállítással kapcsolatban keresse kollégáinkat!

Technológia - Gyalult felületek kialakítása

Szerző: Drongo Kft.
2021. 10. 21. 09:48:55
Technológia - Gyalult felületek kialakítása

A faiparban a gyalulás célja, a faanyag megfelelő méretének és a felületének kialakítása. Az általunk forgalmazott gyalult termékek megmunkálása nagyüzemekben történik, ahol hosszú gyártósorokon keresztül történik a félkésztermék előállítása.

A fűrészáru választék deszka és palló fűrészelés útján kerül előállításra a fűrészrönkökből. Az így kapott szélezetlen anyagokat, sorozatvágó körfűrészek vagy ipari szalagfűrészek segítségével szélezik és a kívánt nyers méretre szeletelik esetenként darabolják. A feldolgozás során automatikus minőségi osztályozásokon esik át minden egyes termék, ahol szkennerek és egyéb szenzorok segítségével vizsgálják a faanyag teljes felületét. Ez a művelet biztosítja, hogy a termék a felhasználásnak megfelelő minőségben kerüljön beépítésre, felhasználásra.

A nyers áru ezután kíméletes szárításon esik át, ahol akár 48 napig is pihenhet a szárítókamrában, attól függően, hogy milyen fafaj és hogy az előszárítás mennyi ideig tartott. A szárítás után megtörténik a végleges keresztmetszet és felületi megmunkálás, amivel a vevő részére szinte azonnali beépíthetőséget teszünk lehetővé.

Az oldal tetejére